Колеги за първи път пиша в форума от доста време съм член тука и съм изчел доста но не намерих никъде тема където да го има и моя проблем. Та проблема е следния вчера докато карах реших че ще я настъпя повечко и всичко ок до 170 км/ч обаче като влезна вече в 7000 оборота на 4-та на 180 км/ч изведнъж спря да набира нещо и стана обаче нищо не чувах от музиката а и беше време да намля и след около километър каране като намалих музиката чух мотора да трака и светна лампата ниско налягане на маслото при което веднага я угасих. Маслото не беше на максимума което ме довежда до мисълта че на високите обороти маслената помпа е качила всичкото масло горе и долу в картера не е останало нищо което да маже лагери и колянов вал и оттам се е скъсал масления филм и е заминал лагер. Въпроса ми е дали може да е само това или си отива направо за основен ремонт ?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с AR 147 2.0 TS моля помагайте!
Collapse
X
-
10W40 на Bardahl.
---------- Post added at 12:56 ---------- Previous post was at 12:55 ----------
Ми аз се надявам да се размина само с почистване на мотора нови лагери и шлайфане на коляновия стига да не съм скапал и биалетките въпреки че смятам щом не блокира мотора не съм нанесъл чак такива щети
---------- Post added at 12:59 ---------- Previous post was at 12:56 ----------
ще видим тия дни само да намеря къде мога да отворя мотора ще се разбере повече ще кача и снимки да ми се посмеете малко на тъпотията която си надробих. пиша тука най вече щото ме яде отвътре какво точно се е осрало пък туко виж някой имал същия проблем и сподели малко инфо как се е спрявил
Comment
-
Ако имаш проблем с биелни лагери обикновено като подадеш газ и отпуснеш педала на газта се чува едно къррррр отдолу. И няма такъв филм да ти качи всичкото масло горе при положение, че е имало масло. Лампата за масло светва при липса на налягане, а на инфодисплея ти светва и при ниско ниво, което не е толкова фатално както е фатална лампата. Но и в двата случая имаш съобщение на дисплея, но само в единия светва лампата.
Биелните лагери се мажат чрез помпатаAlfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
0879369082
Comment
-
Колега има го точно тоя филм защото като се случи първото нещо което мислих че е станало е че съм спукал картера и е изтекло маслото погледнах отдолу никакви проблеми като извадих щеката тя дори не достигаше до масло след 20 минути пак я погледнах имаше малко масло малко преди средата та това ме навежда на тази мисъл иначе не ми го побира главата какво друго може да е станало, но все пак ще разберем като отворя мотора...
Comment
-
Колко време я кара с +6200 оборота?
И само не разбрах, чука ли в момента мотора на свободен ход? или кат лизваш и отпускаш педала на газта?
AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
AR 155 2.0 16v SUPER
Toyota Corolla 2014 S Premium
Moskvich 2140
Comment
-
Първоначално публикувано от samorai1000 Покажи съобщение10W40 на Bardahl.
Според мен се готви за ремонт. Без да съм лош пророк, ама ... ще си голям късметлия ако е друго!Last edited by i.ganchev.ganchev; d.m.y г., 17:14.
Comment
-
Твинспарк 2,0 си е родилка ... За съжаление твърде вероятно е да си за ремонт на мотора, най-малко за смяна на комплект биелни и евентуално основни лагери. Тоя мотор компромиси с маслото не прощава, особено сега в жегите. А може и още неща да излязат, ако си бил с калпаво гориво и е имало и детонации.
Не си първия с изтропал мотор след продължително каране в критични обороти.166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
Маслото не е грес - като си спрял докато си излязъл от колата и си отворил капака то си се е стекло в картера, така че разсъжденията ти за това, че е било "горе" и не е могло да слезе... Май трябва всички магистрали без изключение да са задръстени за да се случи това...
Според мен щом не е имало масло на щеката, не е имало и в мотора... А ако нямаш някъде течаща гарнитура или дупка, едно вероятно място откъдето е "излязло" са точно сегментите...
Пушеше ли отзад син дим като се режеше със 170 или не си обърнал внимание..? И не се разбра сега тропа ли мотора или не си я палил изобщо..?
ПС: Ония неща се казват "биели"... "Биалетки" са едни други, несравнимо по-евтини неща и нямат общо с мотора.
@i.ganchev.ganchev: Какви обороти развива туйнспарка при движение със 170, че маслото да не е за тях..?
Comment
-
Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение....
@i.ganchev.ganchev: Какви обороти развива туйнспарка при движение със 170, че маслото да не е за тях..?Виж внимателно пост #1
Според мен са доста.166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
След като спря да ускорява до 180 спрях да я настъпвам след това един километър не съм я настъпвал карах я на ниски обороти просто не чувах нищо от музиката и като я намалих чух тракането при което тръгнах да отбивам за да изключа от скорост че тя е selespeed и над 40 км/ч не можа да се изключи на неутрална и тогава светна на дисплея oil pressure level low или нещо от сорта беше и я угасих направо след това помислих помислих и реших че е от нещо друго щото тоя един километър каране не даде никви индикации че на мотора му има нещо нито притрисаше нито губеше мощност затова я запалих отново стартера едвам завъртя и след това едвам задържа обороти и направо я угасих защото ми стана ясно че е нещо в мотора и да не си доосирам полужението ма както казах тия дни ще търся някаде канал и ще я отворя отдолу и ще ви споделя какво съм за бъркал...
Comment
-
Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение@i.ganchev.ganchev: Какви обороти развива туйнспарка при движение със 170, че маслото да не е за тях..?Първоначално публикувано от samorai1000... обаче като влезна вече в 7000 оборота на 4-та на 180 км/ч изведнъж спря да набира нещо и стана ...
Щото аз не бихLast edited by i.ganchev.ganchev; d.m.y г., 18:27.
Comment
-
Първоначално публикувано от samorai1000 Покажи съобщениеСлед като спря да ускорява до 180 спрях да я настъпвам след това един километър не съм я настъпвал карах я на ниски обороти просто не чувах нищо от музиката и като я намалих чух тракането при което тръгнах да отбивам за да изключа от скорост че тя е selespeed и над 40 км/ч не можа да се изключи на неутрална и тогава светна на дисплея oil pressure level low или нещо от сорта беше и я угасих направо след това помислих помислих и реших че е от нещо друго щото тоя един километър каране не даде никви индикации че на мотора му има нещо нито притрисаше нито губеше мощност затова я запалих отново стартера едвам завъртя и след това едвам задържа обороти и направо я угасих защото ми стана ясно че е нещо в мотора и да не си доосирам полужението ма както казах тия дни ще търся някаде канал и ще я отворя отдолу и ще ви споделя какво съм за бъркал...
За жалост, подготви се психически за пълен основен ремонт! Дано само блока, буталата и цилиндрите да са ОК, че да не се наложи да търсиш нов донор :-/
И след като, живо и здраво си я стегнеш отново, помни, че за да караш в обороти (над 5500) в тези жеги, ти трябва хубаво масло! Като за препоръчване да е 10/60 (или така наречения "Racing"). Сменя се на 8000-10000 КМ редовно! като за този период може и да се налага да доливаш до 1-2 литъра! (зависи от ръчкането)
Тwin Spark 16v (2.0L) е много добър мотор! Само, че е много капризен! Подциниш ли този факт, резултата вече си го знаеш.
Успех и горе главата колега, и други сме го изстрадали този момент! (включително и мен! Макар, че виновника беше брат ми)
Last edited by Tonimir; d.m.y г., 18:35.
AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
AR 155 2.0 16v SUPER
Toyota Corolla 2014 S Premium
Moskvich 2140
Comment
Comment